lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


USA: Očkovanie vakcínou od J&J môže pokračovať, oznámilo CDC Washington 24. apríla (TASR) - Očkovanie proti ochoreniu COVID-19 vakcínou od spoločnosti Johnson & Johnson ...

authorTASR dateVloženie/úprava Sobota, 24.04.2021 categoryDenné správy

Washington 24. apríla (TASR) - Očkovanie proti ochoreniu COVID-19 vakcínou od spoločnosti Johnson & Johnson (J&J) môže v USA pokračovať, uviedlo v piatok americké Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC)."Dospeli sme k záveru, že známe a potenciálne výhody vakcíny Janssen proti COVID-19 prevažujú nad jej známymi a potenciálnymi rizikami u osôb vo veku 18 rokov a starších," uviedlo CDC vo vyhlásení.Niekoľko hodín predtým poradný výbor CDC uviedol, že Spojené štáty by mali obnoviť očkovanie touto vakcínou. Členovia výboru pomerom hlasov 10-4 odporučili zrušenie pozastavenia očkovania, zároveň však odporučili pridať k informáciám o produkte varovanie pred zvýšeným rizikom veľmi zriedkavých, ale závažných krvných zrazenín, informovala stanica NBC News.Pozastaveniu očkovania pred 11 dňami predchádzali správy, že do dvoch týždňoch po očkovaní touto vakcínou došlo v USA k šiestim prípadom krvných zrazenín v mozgu v kombinácii s nízkym počtom krvných doštičiek. Odvtedy sa objavili informácie o ďalších deviatich prípadoch. Z potvrdených prípadov zomreli traja pacienti, ďalších sedem zostáva hospitalizovaných. Všetky tieto prípady sa týkali žien.V USA dostalo jednodávkovú vakcínu od J&J už vyše sedem miliónov ľudí, dodala stanica NBC News.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...