lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


USA: Do Indie dorazila prvá dávka pomoci v boji proti koronavírusu Naí Dillí 30. apríla (TASR) - Spojené štáty v piatok dopravili do Indie prvú časť ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 30.04.2021 categoryDenné správy

Naí Dillí 30. apríla (TASR) - Spojené štáty v piatok dopravili do Indie prvú časť sľúbenej zdravotnej pomoci, informovala agentúra AFP.Vojenské transportné lietadlo, ktoré pristálo na medzinárodnom letisku v Naí Dillí, priviezlo viac ako 400 kyslíkových fliaš a ďalšieho vybavenia pre nemocnice, i takmer jeden milión rýchlotestov.Americký prezident Joe Biden prisľúbil v pondelok v telefonáte s indickým premiérom Naréndrom Módím okamžitú pomoc Indii, ktorá čelí prudkému nárastu počtu prípadov nákazy novým koronavírusom.Americké úrady uviedli, že v najbližších dňoch do Indie letecky dopravia ďalšie vybavenie. Pomoc Indii poskytli aj ďalšie krajiny i Európska únia.India vo štvrtok hlásila rekordných 379.257 nových prípadov nákazy a 3645 súvisiacich úmrtí, informovalo tamojšie ministerstvo zdravotníctva. Počet novoinfikovaných predstavuje vôbec najvyšší denný prírastok na svete, uviedla vo štvrtok agentúra AFP s tým, že oficiálne počty nakazených i obetí v tejto krajine pravdepodobne odrážajú len zlomok skutočných čísel.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...