lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


USA: Ak nemáte 18, v Kalifornii máte vstup do solária zakázaný Sacramento 10. októbra (TASR) - Kalifornské dievčatá, ktoré snívajú o slnkom vybozkávanej pokožke ako o ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Sacramento 10. októbra (TASR) - Kalifornské dievčatá, ktoré snívajú o slnkom vybozkávanej pokožke ako o nej spieva Katy Perry vo svojom hite California Gurls, si budú musieť počkať aspoň do osemnástky. Prinajmenšom čo sa týka opaľovania v soláriách.Kalifornský guvernér Jerry Brown totiž v nedeľu oznámil, že podpísal zákon zakazujúci osobám do 18 rokov opaľovanie v soláriách. Zákon vstúpi do platnosti od 1. januára.Kalifornia nie je prvým americkým štátom s podobným zákonom - napríklad Texas povoľuje opaľovanie v soláriách mladistvým až od 16 rokov - ale žiaden štát nemá takú vysokú vekovú hranicu, zdôrazňuje agentúra Associated Press.Podľa Asociácie solárií tento zákon značne poškodí firmy prevádzkujúce soláriá. Takmer 10 percent klientov kalifornských solárií totiž tvoria mladí ľudia do 18 rokov.Kalifornský senátor Ted Lieu, ktorý je jedným zo stúpencov zákona, hovorí, že vekový limit je potrebný, keďže poškodenie kože spôsobené žiarením v soláriách často vedie k melanómu - rakovine kože, ktorá môže byť smrteľná. Podľa Lieua je toto riziko ešte vyššie u detí a mladistvých.Opaľovanie v soláriách sa v tomto slnečnom americkom štáte teší mimoriadnej obľube, a to predovšetkým na bohatom juhu. V Los Angeles je viac solárií ako McDonaldov, poznamenal Lieu.

Štítky :

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.