lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ÚDZS: O zmenu zdravotnej poisťovne prejavilo záujem vyše 187.000 ľudí Bratislava 12. októbra (TASR) - O zmenu zdravotnej poisťovne prejavilo v tomto roku záujem vyše ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 12. októbra (TASR) - O zmenu zdravotnej poisťovne prejavilo v tomto roku záujem vyše 180.000 ľudí. "Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou na základe údajov zdravotných poisťovní eviduje 187.341 prihlášok na zmenu poisťovne od 1. januára 2013," informovala hovorkyňa úradu Radoslava Muchová.Uvedené prihlášky úrad posúdi a oznámi zdravotným poisťovniam zoznam tých, ktoré je možné potvrdiť ako platné. "Dôvodom neakceptácie môže byť napríklad skoršie podanie prihlášky v inej zdravotnej poisťovni, nesúlad s centrálnym registrom poistencov, chybné rodné číslo, chyba v mene alebo v priezvisku a podobne," vysvetlila Muchová.Zmeniť zdravotnú poisťovňu možno len raz ročne, vždy k 1. januáru. Ak chce poistenec zmeniť poisťovňu od 1. januára 2013, prihlášku musel podať do 30. septembra 2012. Prihlášku mohol podať len do jednej zdravotnej poisťovne. Poistenci sa mohli rozhodnúť medzi troma zdravotnými poisťovňami: štátnou Všeobecnou zdravotnou poisťovňou a súkromnými poisťovňami Dôvera a Union zdravotná poisťovňa.Minulý rok bolo podaných 162.399 prihlášok na zmenu zdravotnej poisťovne, z nich 5068 úrad neakceptoval z dôvodu rôznych chýb. Od 1. januára 2012 tak zmenilo zdravotnú poisťovňu 157.331 poistencov.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...