lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Turecko v čase koronavírusovej krízy evakuovalo z cudziny vyše 2700 študentov Istanbul 25. marca (TASR) - Turecko evakuovalo celkove 2721 svojich študentov z ôsmich krajín sveta, ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 25.03.2020 categoryDenné správy

Istanbul 25. marca (TASR) - Turecko evakuovalo celkove 2721 svojich študentov z ôsmich krajín sveta, kde sa šíri nový druh koronavírusu. Oznámil to v stredu turecký minister zahraničných vecí Mevlüt Čavušoglu.Podľa jeho údajov, ktoré priniesla tlačová agentúra DPA, študentov dopravili naspäť do vlasti prostredníctvom 11 samostatných letov. Na evakuovaných sa vzťahuje 14-dňová karanténa, doplnil Čavušoglu.Turecký viceprezident Fuat Oktay predtým uviedol na Twitteri, že išlo o Turkov študujúcich vo viacerých európskych krajinách, Egypte či severnej časti Cypru pod medzinárodne neuznanou tureckou správou. Menovaných päť európskych krajín - Británia, Írsko, Švajčiarsko, Poľsko a Taliansko - patrí medzi 68 destinácií, s ktorými Turecko prerušilo letecké spojenia.Ešte minulý týždeň letecky dopravili z Európy naspäť do vlasti 2807 občanov Turecka, ktorých takisto umiestnili do karantény. Vo viacerých tureckých mestách vrátane metropoly Ankara sú tiež v karanténe tisíce moslimských pútnikov po návrate zo Saudskej Arábie.Turecký minister zdravotníctva informoval v utorok večer o zvýšení počtu úmrtí v dôsledku nakazenia novým koronavírusom v tejto krajine na 44, ako aj o aktuálne 1872 prípadoch nakazenia. Podľa Čavušogla zomrelo na koronavírusové ochorenie 32 tureckých občanov v zahraničí.Minister vnútra Süleyman Soylu zverejnil v utorok v súvislosti so šírením nového koronavírusu nový predpis, ktorý okrem iného stanovuje, koľko zákazníkov môže nakupovať súčasne v jednom supermarkete. Povolený počet vychádza z veľkosti predajnej plochy. V prostriedkoch verejnej dopravy zase môžu byť po novom prepravovaní cestujúci len v polovičnom počte oproti bežnej obsaditeľnosti.Ankara prijala už predtým celý rad opatrení proti šíreniu nového typu koronavírusu. Ich súčasťou je zatvorenie kaviarní a barov, ako aj zrušenie športových či kultúrnych podujatí. Od nedele platí zákaz vychádzania pre ľudí starších ako 65 rokov a chronicky chorých.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...