lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Turecko: Denný počet obetí koronavírusu po prvý raz prekročil 100 Istanbul 14. apríla (TASR) - V Turecku po prvý raz za posledných 24 hodín podľahlo ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 14.04.2020 categoryDenné správy

Istanbul 14. apríla (TASR) - V Turecku po prvý raz za posledných 24 hodín podľahlo nákaze novým koronavírusom vyše 100 ľudí, informoval v utorok tamojší minister zdravotníctva Fahrettin Koca. Uistil však, že rýchlosť šírenia nákazy je pod kontrolou.Podľa agentúry AFP Koca konštatoval, že v utorok zaznamenali 107 úmrtí a 4062 nových prípadov nákazy. Celkový počet úmrtí tak v krajine dosiahol 1403 a počet prípadov infekcií prekročil 65.000."Súčasné výsledky ukazujú, že Turecko túto pandémiu prekoná s čo najmenšou možnou stratou," povedal Koca a odporučil Turkom, aby dodržiavali pravidlá izolácie a spoločenský odstup, a to "bez výnimiek".Minister zároveň ocenil spôsob, akým Turecko kontrolovalo rýchlosť šírenia vírusu na celoštátnej úrovni, a to uplatnením metódy, podľa ktorej sa identifikuje, sleduje a testuje kontaktný reťazec každého prípadu.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...