lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Trnava:Nemocnica otvorila ambulanciu pre cudzokrajné choroby a cestovnú medicínu Trnava 30. apríla (TASR) - Fakultná nemocnica (FN) Trnava otvorila v priestoroch kliniky infektológie ambulanciu pre ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 30.04.2021 categoryDenné správy

Trnava 30. apríla (TASR) - Fakultná nemocnica (FN) Trnava otvorila v priestoroch kliniky infektológie ambulanciu pre cudzokrajné choroby a cestovnú medicínu. Bude slúžiť občanom SR, ktorí potrebujú k vycestovaniu špeciálne vyšetrenie a očkovanie i cudzincom na vyšetrenie pre povolenie pobytu na Slovensku. Informoval o tom riaditeľ FN Vladislav Šrojta. "Rozširujeme záber špecializácií, službu pre cudzích štátnych príslušníkov naše zdravotnícke zariadenie doteraz neposkytovalo," uviedol Šrojta. Konštatoval, že Trnavský kraj patrí k regiónom s najvyššou koncentráciou cudzincov, ktorí si potrebujú vybaviť potvrdenie o bezinfekčnosti, ktoré je podmienkou na pobyt na území SR. "Ambulancia slúži ľuďom, ktorí pri ceste do zahraničia potrebujú špeciálne očkovanie alebo konzultáciu. Ide o očkovanie vakcínami proti ochoreniam, akými sú hepatitída A, B, brušný týfus, žltá zimnica, japonská encefalitída, besnota, profylaxia malárie a iné," uviedla primárka kliniky Mária Soľavová. Ambulancia taktiež potvrdzuje medzinárodné očkovacie preukazy hneď po očkovaní. Je určená aj cudzincom mimo krajín Európskej únie, ktorí potrebujú vstupné vyšetrenie potrebné pre povolenie pobytu na území SR. Vyšetrenie zahŕňa kompletnú diagnostiku nebezpečných chorôb, ktoré môžu ohroziť verejné zdravie občanov SR. Ordinačné hodiny sú v pondelok, štvrtok a piatok od 8.30 do 15.30 h.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...