lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Topoľčany: Nemocnica otvorila zrekonštruované darcovské centrum pre darcov krvi Topoľčany 23. apríla (TASR) - Nemocnica Penta Hospitals Topoľčany otvorila nové darcovské centrum pre darcov ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 23.04.2024 categoryDenné správy

Topoľčany 23. apríla (TASR) - Nemocnica Penta Hospitals Topoľčany otvorila nové darcovské centrum pre darcov krvi. Rekonštrukčné práce trvali necelé štyri mesiace a výška investície presiahla 160.000 eur, informoval riaditeľ nemocnice Viktor Dudáš.
Pracovisko má v súčasnosti svetlé priestory s novým zariadením, štyrmi pohodlnými odberovými kreslami a vyvolávacím systémom. Moderné prostredie dopĺňa kvalitné medicínske vybavenie, v miestnostiach pribudla klimatizácia, monitoring teploty a vlhkosti ovzdušia. Bezpečnosť darcov zvyšujú aj identifikačné náramky, zhodnotil Dušan Remeň, primár oddelenia hematológie a transfuziológie topoľčianskej nemocnice.
Záujem o darcovstvo krvi v topoľčianskej nemocnici rastie. Len počet prvodarcov medziročne stúpol o 22 percent, potvrdil Martin Šimo, medicínsky riaditeľ siete Penta Hospitals Slovensko. Darcovia sa na odber krvi môžu objednať cez online objednávací systém i telefonicky. Pre darcov sú vyčlenené odberové dni v stredu od 6.30 do 9.30 h a v piatok od 7.30 do 10.00 h.


svl ryb

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...