lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Thajsko: Úrady hlásia 14 osôb nakazených koronavírusom Bangkok 28. januára (TASR) - V Thajsku potvrdili šesť nových prípadov nakazenia novým koronavírusom, čím ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 28.01.2020 categoryDenné správy

Bangkok 28. januára (TASR) - V Thajsku potvrdili šesť nových prípadov nakazenia novým koronavírusom, čím sa ich celkový počet v krajine zvýšil na 14. Informovala o tom v utorok agentúra AP s odvolaním sa na thajské ministerstvo zdravotníctva.Vo všetkých šiestich prípadoch ide o čínskych turistov z provincie Chu-pej, ktorí prišli do Thajska pred niekoľkými dňami. Sú z mesta Wu-chan, považovaného za epicentrum šírenia vírusu. Ide o dve ženy a štyroch mužov vo veku 6-60 rokov. Päť zo šiestich nových prípadov sú členovia rodiny. Hospitalizovali ich v nemocnici v provincii Nontchaburí.Thajsko tiež v utorok oznámilo, že sa budú zisťovať symptómy tohto koronavírusu u všetkých osôb prichádzajúcich z Číny. Na piatich thajských letiskách vykonávali doteraz skríning pasažierov prichádzajúcich z Wu-chanu a z miest Kuang-čou a Čchang-čchun, pripomína agentúra Reuters.Čínske zdravotnícke orgány medzitým vyhlásili, že nový koronavírus si vyžiadal už viac ako 100 obetí, pričom počet potvrdených prípadov nákazy presiahol 4500. Viac ako 50 prípadov potvrdili v krajinách mimo Číny, pričom takmer všetci z nich sú čínski turisti alebo ľudia, ktorí nedávno navštívili Wu-chan.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...