lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Taliansko predĺžilo uzavretie lyžiarskych stredísk, otvoriť ich mali v pondelok Rím 14. februára (TASR) - Deň pred plánovaným otvorením mnohých lyžiarskych stredísk v Taliansku tamojšia ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 15.02.2021 categoryDenné správy

Rím 14. februára (TASR) - Deň pred plánovaným otvorením mnohých lyžiarskych stredísk v Taliansku tamojšia vláda v nedeľu večer toto uvoľnenie pandemických obmedzení znova zastavila, čo odôvodnila obavami z nových variantov koronavírusu. Ako oznámil minister zdravotníctva Roberto Speranza, zákaz zimných športov pre rekreačných lyžiarov je predĺžený do 5. marca, informovala agentúra DPA.Prvé sklamané reakcie z lyžiarskych oblastí hovorili o tom, že sezóna sa tým pre mnohých prevádzkovateľov v zimných strediskách fakticky skončila. V Taliansku pritom lyžiarske strediská napríklad v Alpách koncom minulého roka ani nemohli otvoriť. Speranza prisľúbil tomuto odvetviu kompenzácie.Minister vo svojom nariadení uviedol, že dôvodom náhleho rozhodnutia - necelý deň pred avizovaným pondelkovým otvorením - sú zvýšené riziká vyplývajúce zo šírenia variantov koronavírusu, najmä tzv. britského variantu. Poukázal na odhad expertov z uplynulého týždňa, podľa ktorého sa týmto variantom infikovala takmer pätina novonakazených v Taliansku.Prevádzkovatelia lanoviek, vlekov a ďalších zariadení v lyžiarskych strediskách sa pritom už dlhší čas pripravovali na otvorenie. Rím pred určitým častom stanovil, že lyžovanie v tzv. žltých zónach krajiny, kde sú pandemické riziká nižšie, sa môže obnoviť od 15. februára.V sobotu sa však zmenila v Taliansku vláda. Speranza síce zostal ministrom zdravotníctva, doterajšieho premiéra Giuseppeho Conteho ale vystriedal bývalého šéf centrálnej banky Mario Draghi. V nedeľu prišlo aj oznámenie o zaradení ďalších regiónov medzi tzv. oranžové, v ktorých by spolu s červenými zónami nemohli byť lyžiarske strediská aj tak otvorené.Taliansko dosiaľ zaznamenalo viac ako 2,7 milióna prípadov nákazy koronavírusom. V nedeľu k nim pribudlo vyše 11.000 nových infikovaných za posledných 24 hodín. Počet nových prípadov za uplynulých sedem dní na 100.000 obyvateľov sa pohyboval na úrovní 130.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...