lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Taliansko: Z choroby COVID-19 sa vyliečilo dvojmesačné dieťa Rím 9. apríla (TASR) - Dvojmesačné bábätko z Talianska sa vyliečilo z choroby COVID-19, vyvolanej ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 09.04.2020 categoryDenné správy

Rím 9. apríla (TASR) - Dvojmesačné bábätko z Talianska sa vyliečilo z choroby COVID-19, vyvolanej novým druhom koronavírusu, a prepustili ho z nemocnice.Toto dieťa sa považuje za najmladšieho známeho pacienta v krajine, ktorý sa vyliečil z tohto potenciálne smrteľného ochorenia. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AFP sa odvolaním sa na miestne médiá. Dieťa už nemalo teplotu ani horúčku. Z nemocnice ho prepustili spolu s jeho matkou, ktorá sa vyliečila zo zápalu pľúc.Oboch hospitalizovali v juhotalianskom meste Bari 18. marca.Počet úmrtí v dôsledku nového koronavírusu SARS-CoV-2 je v Taliansku najvyšší na celom svete - podľa oficiálnych údajov dosiahol číslo 17.669 ľudí.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...