lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Taliansko: Počet nových prípadov nákazy koronavírusom rastie už päť dní Rím 5. júla (TASR) - Počet nových prípadov nákazy koronavírusom sa v Taliansku v sobotu ...

authorTASR dateVloženie/úprava Nedeľa, 05.07.2020 categoryDenné správy

Rím 5. júla (TASR) - Počet nových prípadov nákazy koronavírusom sa v Taliansku v sobotu zvýšil už piaty deň po sebe. Ako večer oznámilo talianske ministerstvo zdravotníctva, za uplynulý deň zaznamenali v krajine 235 ďalších potvrdených infekcií, informovala agentúra AP.Celkovo počet známych prípadov ochorenia COVID-19 v Taliansku presiahol 241.400, tamojší predstavitelia však uvádzajú, že u mnohých infikovaných s miernymi alebo žiadnymi príznakmi nebola nákaza pravdepodobne odhalená.Sobotňajšie údaje ukázali výrazný nárast počtu prípadov za posledných 24 hodín - z 27 na 51 - v severotalianskom regióne Emilia-Romagna, ktorého pobrežné mestá priťahujú dovolenkárov.Región Lazio, ktorého hlavným mestom je Rím, tiež zaregistroval značný nárast potvrdených prípadov, a to z 11 z predošlého dňa na aktuálnych 31. Rím sa snaží odradiť skupiny mladých ľudí od toho, aby sa počas letných nocí zhromažďovali bez dodržiavania bezpečného odstupu a nosenia rúšok, píše AP.V Taliansku hlásili za uplynulý deň tiež 21 ďalších úmrtí, čím počet potvrdených obetí pandémie stúpol v krajine na 34.854.

Štítky :

Radíme: Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko demencie či depresie

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko rozvoja ...