lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


TRSTENÁ: Hornooravská nemocnica začala obmieňať dosluhujúce sanitky Trstená 26. januára (TASR) – Hornooravská nemocnica s poliklinikou (HNsP) v Trstenej začala zakúpením novej ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Trstená 26. januára (TASR) – Hornooravská nemocnica s poliklinikou (HNsP) v Trstenej začala zakúpením novej sanitky postupnú výmenu dosluhujúceho vozového parku svojej záchrannej zdravotnej služby (ZSS). Potrebných 94.000 eur dalo jej vedenie dokopy so zriaďovateľským Žilinským samosprávnym krajom (ŽSK)."Prišla k nám v hodine dvanástej, lebo náš vozový park má naozaj svoje roky. Priemerný vek vozidiel ZZS je osem rokov, dopravnej služby dokonca 11 s najazdenými 300.000 km. Začíname tak plniť záväzok obmieňania vozového parku, k čomu sme sa zaviazali pri získaní ZZS. Verím, že v tom budeme pokračovať," uviedla pre TASR riaditeľka Eleonóra Kadlečíková.Nadobudnutie novej sanitky kvitoval aj vedúci lekár ZSS HNsP Jaroslav Kubeš. "V prvom rade to znamená zvýšenie spoľahlivosti, že sa ňou dostavíme včas na miesto určenia. Samozrejme, zvyšuje aj bezpečnosť a komfort pacientov pri prevoze za ďalším nevyhnutným ošetrením," skonštatoval s tým, že nové vozidlo by potrebovala aj vysunutá záchranná stanica v Nižnej."Nemocnica v Trstenej pôsobí v zložitých prírodných podmienkach ťažko dostupného hornatého regiónu. Veľmi dôležité je, aby záchranné vozidlá a ich vybavenie umožňovali poskytovanie rýchlej zdravotnej pomoci. Preto sme neváhali a na nákup tejto výkonnej modernej sanitky prispeli sumou 80.000 eur z našich vlastných zdrojov," dodal podpredseda ŽSK Jozef Štrba.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...