lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


TRNAVA: V kraji sa mierne zvýšil počet respiračných ochorení Trnava 16. marca (TASR) - V 11. kalendárnom týždni zaznamenali v Trnavskom kraji 6494 akútnych ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Trnava 16. marca (TASR) - V 11. kalendárnom týždni zaznamenali v Trnavskom kraji 6494 akútnych respiračných ochorení, z toho chrípke podobných ochorení bolo 1117. TASR o tom informovala Dagmar Kollárová z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trnave."V porovnaní s predchádzajúcim týždňom evidujeme mierny nárast chorobnosti na akútne respiračné ochorenia a takmer 14-percentný nárast chorobnosti na chrípke podobné ochorenia," uviedla Kollárová. Na úrovni okresov bola zaevidovaná najvyššia chorobnosť na akútne respiračné ochorenia v okrese Piešťany.Podľa jej slov bola z hľadiska vekovej distribúcie najvyššia chorobnosť na akútne respiračné ochorenia zaznamenaná vo vekovej skupine 0 až 5-ročných. Najvýraznejší vzostup chorobnosti v porovnaní s predchádzajúcim týždňom bol pozorovaný vo vekovej skupine šesť až 14-ročných."Z celkového počtu akútnych respiračných ochorení bol u 2,6 % ochorení hlásený komplikovaný priebeh, najčastejšie sinusitídou, zápalom prínosových dutín. Z hľadiska stupňa intenzity je chrípka v Trnavskom kraji na úrovni lokálnych epidémií," vysvetlila Kollárová.V 11. kalendárnom týždni boli v Trnavskom kraji uzatvorené z dôvodu chrípky jedna základná škola v okrese Galanta a dve materské školy v okresoch Trnava a Galanta.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...