lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


TRNAVA: Dni zdravia sú pre všetky vekové kategórie Trnava 12. júna (TASR) - Dni zdravia v Trnave sa dnes začali športovým dňom detí v ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 12.06.2017 categoryDenné správy

Trnava 12. júna (TASR) - Dni zdravia v Trnave sa dnes začali športovým dňom detí v areáli Slávia. Do nedele 18. júna sa uskutoční rad overených i nových podujatí zacielených za zdravý životný štýl, upevňovanie zdravia i poradenstvo. Miestom konania bude tradične Hlavná ulica, ale tiež niektoré základné školy, športové gymnázium či trnavská automobilka. Aktivity sú zacielené na všetky vekové generácie. TASR o tom informoval hovorca mesta Pavol Tomašovič.Ako dodal, už vlani sa Dni zdravia „roztiahli“ z dvoch dní na týždeň a osvedčilo sa to. Ani tento rok nebudú chýbať merania tlaku priamo na ulici, tiež merania tuku, odbery vzoriek vody a zeleniny, ukážky predlekárskej pomoci a masáže či ochutnávka zdravých čajov. V utorok 13. júna dopoludnia napríklad odštartuje z Trojičného námestia Pochod seniorov smerom do Kamenného mlyna, v stredu 14. júna je v pláne prednáška o komunitnej záhrade na Prednádraží a možnosti prenajať si políčko. Pred radnicou sa uskutoční Dvor nádeje, v ktorom sa budú prezentovať zariadenia venujúce sa ľuďom s telesným či mentálnym hendikepom. V nedeľu 18. júna, ak bude priať počasie, bude na Slávii Fit Up športový deň a sprievodnou akciou bude i tento rok Bercajgel a PSA TT line, spoločná hromadná jazda cyklistov a korčuliarov po komunikáciách inokedy ťažko dostupných, v sobotu 24. júna.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...