lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


T.TEPLICE: Obraz, ktorý vytvorili deti s hemofíliou, putuje do Paríža Turčianske Teplice 6. júna (TASR) - Unikátny nadrozmerný obraz Kráľovský rod, ktorý vytvorili pred dvoma ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Turčianske Teplice 6. júna (TASR) - Unikátny nadrozmerný obraz Kráľovský rod, ktorý vytvorili pred dvoma rokmi deti postihnuté nevyliečiteľným ochorením, hemofíliou, spolu s výtvarníčkou Darinou Berkou, putuje do Paríža, kde bude od nedele vystavený v rámci najväčšieho Svetového hemofilického kongresu.Obraz vznikal dva mesiace, meria 1,5 x 3,5 metra a znázorňuje rodostrom britskej kráľovnej Viktórie, ktorá bola najznámejšou prenášačkou tohto dedičného ochorenia. "Dvadsať deti v rámci letného rehabilitačného tábora, ktorý sa každoročne koná v Turčianskych Tepliciach, do stromu kreslilo svoje listy znázorňujúce ich životné túžby, myšlienky, ale obľúbené činnosti. Obraz bol v minulom roku vystavený v ôsmich slovenských mestách a stretol sa s mimoriadnym ohlasom verejnosti," informovala Lele Zemanová zo spoločnosti Bayer. Jeho unikátnosť a myšlienka, prostredníctvom výtvarnej tvorby priblížiť úskalia ľudí s hemofíliou, si podľa jej slov získal uznanie aj vo svete a preto ako jediný bol vybraný na svetový kongres do Paríža, kde bude reprezentovať Slovenské hemofilické združenia.Projekt Kráľovský rod bude v tomto roku pokračovať v podobe literárneho wokshopu. Spolu so spisovateľom Danielom Hevierom budú deti s hemofíliou v dňoch od 16. do 21. júla pripravovať knižku pre svojich rovesníkov, ktorá obohatí detskú literatúru a knižný trh už na Vianoce tento rok.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...