lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Szijjártó vyzval EK, aby nediskriminovala Moldavsko a poslala mu sľúbenú pomoc Budapešť/Kišiňov 28. apríla (TASR) - Maďarsko poskytlo Moldavsku 100. 000 rúšok a 5000 lekárskych ochranných ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 28.04.2020 categoryDenné správy

Budapešť/Kišiňov 28. apríla (TASR) - Maďarsko poskytlo Moldavsku 100.000 rúšok a 5000 lekárskych ochranných odevov. Podľa agentúry MTI o tom v utorok informoval maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó, ktorý so zásielkou pomoci pricestoval do Kišiňova, kde krátko rokoval s rezortným partnerom Olegom Tuleom.Szijjártó pri tejto príležitosti vyzval Európsku komisiu, aby "Moldavsko politicky nediskriminovala" a aby Brusel bezodkladne poslal Kišiňovu 70 miliónov eur, čo je zostávajúca čiastka z pôvodne sľúbených 100 miliónov.V súvislosti s maďarskou pomocou Szijjártó pripomenul, že Moldavsko sa na Budapešť obrátilo na medzivládnej úrovni, ale aj v rámci NATO. "Premiéri našich krajín nedávno podpísali dohodu o strategickom partnerstve, a my toto partnerstvo a priateľstvo berieme vážne," spresnil maďarský minister na Facebooku s poznámkou, že Maďarsko nakúpilo milióny zdravotníckych ochranných prostriedkov z Číny a vybudovalo si aj vlastné výrobné kapacity, preto mohlo pomôcť aj Moldavsku.Tulea sa poďakoval Szijjártóovi okrem materiálnej pomoci aj za to, že Maďarsko v čase epidemiologických obmedzení umožnením tranzitu cez svoje územie pomohlo tisícom občanom Moldavska, aby sa mohli vrátiť do vlasti.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...