lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Švajčiarsko hlási viac ako 8000 prípadov nákazy koronavírusom a 66 mŕtvych Ženeva 23. marca (TASR) - Počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom sa za uplynulých 24 hodín ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 23.03.2020 categoryDenné správy

Ženeva 23. marca (TASR) - Počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom sa za uplynulých 24 hodín vo Švajčiarsku zvýšil o viac ako 1000. Celkom Švajčiarsko eviduje 8060 prípadov nákazy. Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na vyhlásenie úradu pre zdravotníctvo (BAG). Počet úmrtí z nedele na pondelok vzrástol o šesť a dosiahol 66."Pozitívne sme (na koronavírus) otestovali 8060 ľudí. Zomrelo 66 osôb," uvádza sa vo vyhlásení. Podľa aktualizovaných údajov je najhoršia situácia v talianskojazyčnom kantóne Ticino, kde pripadá 326,9 prípadu na 100.000 obyvateľov. Nákaze tam podľahlo 37 ľudí. Prvý prípad nákazy vírusom SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje chorobu COVID-19, zaznamenali vo Švajčiarsku 25. februára. Vírus sa medzičasom rozšíril do všetkých kantónov. V celej krajine bol vyhlásený stav núdze. Švajčiarsko takisto zakázalo verejné podujatia s účasťou nad päť osôb, posilnilo hraničné kontroly a zakázalo vstup občanom Rakúska, Nemecka, Talianska, Španielska a Francúzska.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...