lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Španielsko: V Madride uviedli do prevádzky nemocnicu pre potreby pandémie Madrid 1. decembra (TASR) - V Madride v utorok uviedli do prevádzky nemocnicu postavenú pre ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 01.12.2020 categoryDenné správy

Madrid 1. decembra (TASR) - V Madride v utorok uviedli do prevádzky nemocnicu postavenú pre potreby pandémie koronavírusu SARS-CoV-2, informoval na svoje webovej stránke denník El Mundo.Výstavba nemocnice sa začala 7. júla. Prvých pacientov začne zariadenie prijímať v priebehu budúceho týždňa.Zatiaľ je otvorený len jeden z jej pavilónov s 240 lôžkami a 24 lôžkami na jednotkách intenzívnej starostlivosti. Po dokončení bude k dispozícii celkovo 1056 lôžok.Nemocnica leží v blízkosti madridského letiska Barajas a je pomenovaná po Isabel Zendalovej, španielskej ošetrovateľke, ktorá žila na konci 18. a začiatku 19. storočia.Španielsko patrí v súvislosti s pandémiou medzi najviac postihnuté krajiny v Európe. Od začiatku pandémie tam zaznamenali 1.628.208 prípadov nákazy koronavírusom a 45.069 osôb zomrelo v spojitosti s ochorením COVID-19, píše El Mundo.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...