lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Španielsko: Madridskí zdravotníci protestovali proti plánovanej reforme Madrid 9. decembra (TASR) - Tisícky španielskych zdravotníkov pochodovali dnes Madridom na protest proti plánom ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Madrid 9. decembra (TASR) - Tisícky španielskych zdravotníkov pochodovali dnes Madridom na protest proti plánom regionálnej madridskej vlády zaviesť úsporné opatrenia a sprivatizovať niektoré štátne nemocnice a zdravotnícke centrá.Podľa agentúry Reuters išlo už o tretí pochod od októbra, kedy miestna vláda navrhla plán, podľa ktorého by šestica nemocníc poskytujúcich zdravotnú starostlivosť miliónu ľudí prešla do súkromných rúk. Rovnaké opatrenie by sa týkalo aj desiatok zdravotníckych centier. Regionálna vláda taktiež navrhuje, aby pacienti uhrádzali poplatok jedno euro za každý recept. Údaje o počte demonštrantov, z ktorých mnohí boli oblečení v bielych plášťoch, sa rozchádzajú. Zatiaľ čo organizátori informovali o 25.000 zúčastnených, podľa polície sa na pochode zúčastnilo iba 5.000 ľudí. Mnohí účastníci protestu niesli transparenty s textami ako "Zdravie nie je na predaj" a "Sme lekári, sme pacienti, chráňme verejné zdravotníctvo".Madridskí zdravotníci pritom na protest proti opatreniam vstúpili už pred troma týždňami do časovo neobmedzeného štrajku. Miestni lekári ordinujú len v piatky a v rámci pohotovostných služieb.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...