lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Severná Kórea prijíma "núdzové opatrenia" pred šírením koronavírusu Peking 28. januára (TASR) - Severná Kórea v utorok oznámila, že prijíma "núdzové opatrenia" pred ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 28.01.2020 categoryDenné správy

Peking 28. januára (TASR) - Severná Kórea v utorok oznámila, že prijíma "núdzové opatrenia" pred šírením nového vírusu zo susednej Číny.Podľa denníka Rodong sinmun Kórejská ľudovodemokratická republika (KĽDR) posilňuje karanténne opatrenia na letiskách, v prístavoch a pohraničných oblastiach a zavádza lekárske kontroly osôb vracajúcich sa zo zahraničia.Severokórejský denník uviedol, že zdravotnícke úrady vypracovali odporúčania týkajúce sa hygieny a distribuovali ich do zdravotníckych zariadení.Agentúra AP pripomína, že Severná Kórea zatiaľ oficiálne nehlásila žiadne prípady nakazenia novým koronavírusom. Čína v utorok vyzvala svojich občanov, aby odložili cesty do zahraničia, ak nie sú nevyhnutné. Vyhlásenie bolo vydané v čase, keď Čína vyvíja veľké úsilie, aby zastavila šírenie koronavírusu, ktorému už v tejto krajine podľahlo vyše 100 ľudí.Nový koronavírus 2019-nCoV, podobný pôvodcovi ochorenia SARS, spôsobuje zápal pľúc a prenáša sa z človeka na človeka. Podľa najnovšej bilancie mu doteraz podľahlo najmenej 106 ľudí a ďalších 4500 ľudí v Číne je týmto koronavírusom preukázateľne infikovaných. V súvislosti so šírením tejto nákazy začne Japonsko v noci na stredu miestneho času s repatriáciou svojich občanov z čínskeho mesta Wu-chan, ktoré je epicentrom nákazy.Rusko zatiaľ svojich občanov nachádzajúcich sa v Číne vyzvalo, aby zachovali pokoj, prejavili pochopenie pre situáciu v krajine, sledovali médiá a zostali v kontakte s ruskými zastupiteľskými úradmi.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...