lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


SaS: Je ilúzia, že kvalita zdravotnej starostlivosti sa zlepší vznikom jednej ZP Bratislava 27. septembra (TASR) - Strana Sloboda a Solidarita (SaS) vyzýva vládu, aby najskôr predstavila ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 27. septembra (TASR) - Strana Sloboda a Solidarita (SaS) vyzýva vládu, aby najskôr predstavila komplexný návrh zdravotníckej reformy a až po jeho dôkladnom posúdení a pripomienkovaní verejnosťou riešila inštitucionálne otázky vrátane vytvorenia jednej zdravotnej poisťovne (ZP).Za krajne nezodpovedné označila to, že hoci takýto návrh neexistuje, nie je ani dostatok voľných zdrojov a pretrváva nespokojnosť so stavom zdravotníctva, si vláda za svoj hlavný cieľ vybrala likvidáciu súkromných zdravotných poisťovní. "Je to trestuhodne zjednodušené, pomýlené nazeranie na problematiku slovenského zdravotníctva, podložené falošnými očakávaniami. Štát, ako sa už neraz ukázalo, je zlým vlastníkom, a čo je najhoršie aj regulátorom trhu," upozornil líder SaS Richard Sulík s tým, že je ilúziou očakávať zlepšenie kvality zdravotnej starostlivosti a finančnú udržateľnosť systému len na základe toho, že štát vytvorí na distribúciu zdrojov svoj monopol.Projekt zavedenia unitárneho systému verejného zdravotného poistenia, teda jednej štátnej ZP, sa má zrealizovať v prípade dohody aj nedohody s akcionármi súkromných zdravotných poisťovní. Vyplýva to z návrhu projektu zavedenia unitárneho systému z dielne ministerstva zdravotníctva.Pokiaľ by k dohode došlo, malo by sa tak stať od januára 2014, pokiaľ nie, siahlo by sa po vyvlastňovaní a jedna poisťovňa by mala vzniknúť od júla toho istého roku. Koľko prostriedkov bude na takýto krok potrebných, nie je jasné, spôsob oceňovania má určiť nový transformačný zákon.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...