lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


SP: Dlhy nemocníc voči Sociálnej poisťovni dosiahli takmer 49 miliónov eur Bratislava 27. februára (TASR) - Dlh zdravotníckych zariadení na neuhradenom poistnom voči Sociálnej poisťovni dosiahol ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 27. februára (TASR) - Dlh zdravotníckych zariadení na neuhradenom poistnom voči Sociálnej poisťovni dosiahol na konci roku 2012 48,7 milióna eur. Oproti novembru 2012 tak došlo k poklesu pohľadávok o 6,8 milióna eur. Ako však vyplýva z informácie Sociálnej poisťovne, ktorú dnes vzala na vedomie vláda, medziročne došlo k nárastu o 29,9 milióna eur.Pohľadávky zariadení v pôsobnosti ministerstva zdravotníctva predstavovali na konci roka 2012 vyše 53 percent z celkového objemu pohľadávok, teda 25,8 milióna eur. Oproti novembru sa tak znížili o 7,3 milióna eur. Nárast pohľadávok z titulu neplatenia mesačných odvodov sa v súčasnosti eviduje pri jednom zariadení, Detskej ozdravovni Kremnické Bane.Transformované zdravotnícke zariadenia majú voči Sociálnej poisťovni dlh vo výške 22,8 milióna eur. V porovnaní s predchádzajúcim mesiacom sa pohľadávky voči týmto zdravotníckym zariadeniam zvýšili o vyše pol milióna eur. Nárast pohľadávok je v prípade 11 transformovaných zdravotníckych zariadení.Sociálna poisťovňa evidovala ku koncu minulého roka celkovo 21 sledovaných zdravotníckych zariadení s pohľadávkou, z toho je šesť štátnych zdravotníckych zariadení a 15 transformovaných.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...