lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


SOŠV a JDS spoločne podporia športové a pohybové aktivity seniorov Bratislava 14. septembra (TASR) - Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) a Jednota dôchodcov na ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 14.09.2023 categoryDenné správy

Bratislava 14. septembra (TASR) - Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) a Jednota dôchodcov na Slovensku (JDS) budú spolupracovať na projekte, ktorého cieľom je dlhodobá podpora športových a pohybových aktivít seniorov. Memorandum o spolupráci podpísali vo štvrtok zástupcovia oboch inštitúcií.
Prezident SOŠV Anton Siekel zdôraznil, že jedným z cieľov olympijského hnutia je "rozhýbať" celé Slovensko. "Nemôžeme sa však zameriavať len na mladú generáciu, musíme myslieť na každého člena spoločnosti. Vnímame, že aktívny život je prínosom nielen pre seniorov, ale aj pre štát," zdôraznil Siekel. Avizoval, že v rámci chystaného projektu chcú prepojiť aktivity zamerané na školskú mládež a na seniorov a využiť tak aj tému medzigeneračnej solidarity.
Predseda JDS Michal Kotian verí, že podobnú odozvu, akú má projekt SOŠV zameraný na športovanie mládeže na školách, môže mať aj spolupráca so seniormi. "Naším cieľom je zapojenie čo najväčšieho počtu seniorov do športových aktivít. Sme radi, že nám SOŠV pripraví metodiku a my spomedzi našich členov vo všetkých okresoch vytypujeme ambasádorov," dodal predseda JDS.


em lem


Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: