lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


SMER-SD: Minister Uhliarik by mal odstúpiť, za krízu môžu aj médiá Bratislava 30. novembra (TASR) - Zodpovednosť za súčasný stav v zdravotníctve nesie vláda Ivety Radičovej ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 30. novembra (TASR) - Zodpovednosť za súčasný stav v zdravotníctve nesie vláda Ivety Radičovej (SDKÚ-DS), samotná premiérka, bulvárne médiá i minister zdravotníctva Ivan Uhliarik (KDH). Posledný z nich by mal navyše svoju funkciu opustiť. "Nie zvážiť odstúpenie, ale mal by odstúpiť," podčiarkol dnes na tlačovej konferencii podpredseda opozičného Smeru-SD Marek Maďarič.Jeho stranícky kolega a Uhliarikov predchodca Richard Raši si myslí, že už dnes existuje reálna hrozba pre zdravie pacientov. "A zajtra to môže byť ešte horšie," poznamenal. Poukázal pritom napríklad aj na to, že vedenie rezortu zlyhalo v rokovaniach s Lekárskym odborovým združením (LOZ) a zabezpečiť podľa neho nedokáže ani riadne fungovanie infoliniek. Ak by vláda postupovala zodpovedne, mohla podľa neho dohoda s odborármi vzniknúť ešte v lete, predtým, ako zdravotníci podali výpovede.Raši sa pritom zastal lekárov, ktorí dnes do práce nenastúpili a hlásili sa ako práceneschopní. "Prejavy, ktoré teraz vidíme v nemocniciach, nás samozrejme netešia. Najradšej by sme všetci boli, keby lekári boli pri pacientoch. Ale to je podľa mňa aj prejav už postoja tých daných lekárov, ktorí boli dohnaní do kritickej situácie, boli zahnaní niekde do kúta a už nevedia, čo majú urobiť. Preto robia veci, ktoré by štandardne nerobili," komentoval súčasnú situáciu. Sociálni demokrati navyše zo súčasnej situácie vinia aj bulvárne médiá. Tie sa mali previniť článkami, ktoré podľa Maďariča vykresľovali lekárov ako vydieračov. "Chcel by som, aby aj médiá objektívnym informovaním prispeli k tomu, aby sa našiel nakoniec nejaký kompromis," uviedol exminister kultúry.

Štítky :

SLeK upozorňuje na zmeny pri limitoch pre inkontinenčné pomôcky (2)

Bratislava 25. marca (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) upozorňuje pacientov na zmeny finančných limitov ...