lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


SAE od stredy nevpustia cestujúcich z Bangladéša, Pakistanu, Nepálu a Srí Lanky Dubaj 10. mája (TASR) - Spojené arabské emiráty (SAE) od stredy dočasne zakážu vstup na ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 10.05.2021 categoryDenné správy

Dubaj 10. mája (TASR) - Spojené arabské emiráty (SAE) od stredy dočasne zakážu vstup na svoje územie všetkým cestujúcim z Bangladéša, Pakistanu, Nepálu a Srí Lanky vrátane tých, ktorí krajinou prechádzajú. Dôvodom je pandémia ochorenia COVID-19, informovala v pondelok agentúra AFP.SAE už pozastavili lety z Indie, ktorá zápasí s rekordnými počtami mŕtvych a nakazených koronavírusom SARS-CoV-2. Nárast nových prípadov zaznamenali aj Bangladéš, Nepál a Srí Lanka. Pakistan takisto bojuje s treťou vlnou pandémie.Lety zo Spojených arabských emirátov, s prestupom v SAE a smerujúce do zmienených štyroch krajín budú vynechané, uviedol Hlavný úrad civilného letectva SAE (GCAA) vo vyhlásení, ktoré priniesla štátna tlačová agentúra WAM.GCAA dodal, že tí, ktorí prichádzajú z týchto štyroch krajín cez iné krajiny, musia zostať v týchto iných krajinách najmenej 14 dní.Výnimka platí pre občanov SAE a cestujúcich súkromnými lietadlami, ak absolvujú desaťdňovú karanténu a dajú sa po príchode otestovať. Karanténu môžu ukončiť po vykonaní ďalšieho PCR testu štvrtý a ôsmy deň po vstupe do krajiny.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...