lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Ružomberok: Počet zamestnancov ÚVN s novým koronavírusom klesol Ružomberok 18. januára (TASR) – Počet zamestnancov Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN) v Ružomberku s novým koronavírusom ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 18.01.2021 categoryDenné správy

Ružomberok 18. januára (TASR) – Počet zamestnancov Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN) v Ružomberku s novým koronavírusom v posledných dňoch klesá. Kým na začiatku januára malo pozitívny test 106 pracovníkov nemocnice, k 18. januáru je ich 61. Pre TASR to v pondelok uviedla hovorkyňa ÚVN Petra Dišková.Nakazených je podľa Diškovej aktuálne deväť lekárov, 14 sestier, 24 ostatných zdravotníckych pracovníkov a 14 ostatných nezdravotníckych pracovníkov. Proti ochoreniu COVID-19 sa doposiaľ podarilo zaočkovať 491 zamestnancov ÚVN."V nemocnici je aktuálne hospitalizovaných 49 pacientov s ochorením COVID-19, z nich 14 je na umelej pľúcnej ventilácii," konkretizovala hovorkyňa. Ako doplnila, ÚVN má celkovo k dispozícii 141 reprofilizovaných lôžok, voľných je 92 z nich.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: