lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Rusko má už viac ako 1000 pozitívne testovaných, pracuje na vakcíne Moskva 27. marca (TASR) - Počet ľudí nakazených v Rusku novým koronavírusom v piatok prekročil ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 27.03.2020 categoryDenné správy

Moskva 27. marca (TASR) - Počet ľudí nakazených v Rusku novým koronavírusom v piatok prekročil hranicu 1000 prípadov.Informovala o tom agentúra Interfax, podľa ktorej úrady za posledných 24 hodín nahlásili 196 nových prípadov, z toho 156 v Moskve. Počet ľudí pozitívne testovaných na koronavírus sa tým v Rusku zvýšil na 1036, pričom väčšina z nich - viac ako 700 - pripadá na Moskvu.Komplikáciám vyvolaným chorobou COVID-19, ktorú koronavírus vyvoláva, podľahli v Rusku traja ľudia, vyplýva z bilancie úradov.Z nemocníc ako vyliečených prepustili v Rusku doteraz 45 ľudí. Viac ako 100 Moskovčanov, u ktorých má choroba COVID-19 ľahší priebeh, sa lieči doma.Po kritike za nedostatočný skríning ruské úrady tento týždeň pristúpili k rozsiahlejšiemu testovaniu. Vo štvrtok vykonali približne 200.000 testov.Ruský minister zdravotníctva Michail Muraško vo štvrtok vo vysielaní ruskej štátnej televízie informoval, že klinické skúšky ruskej vakcíny proti koronavírusu sa začnú asi o šesť mesiacov. Doplnil, že na nej pracujú štátne, ale aj súkromné laboratóriá a farmaceutické spoločnosti a ústavy.Na margo testovania v Rusku uviedol, že okrem štátnych laboratórií ho budú vykonávať aj súkromné.Za najdôležitejšie pritom minister označil "nie testovanie, ale rešpektovanie súboru opatrení", ktoré nariadila vláda v snahe brániť rozšíreniu epidémie koronavírusu.V rámci týchto opatrení budú mať všetci zamestnanci v Rusku v dňoch od 30. marca do 5. apríla platené voľno. V tomto čase budú zavreté školy, obchody s nepotravinárskym tovarom a zariadenia verejného stravovania s výnimkou tých, ktoré majú rozvoz jedál a nápojov. Ruský premiér Michail Mišustin vo štvrtok vydal aj nariadenie, že až do 1. júna zostanú uzavreté všetky rekreačné zariadenia, kúpeľné domy, sanatóriá a motely, ako aj detské tábory.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...