lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Reuters: Maďarský úrad farmácie povolil núdzové použitie druhej čínskej vakcíny Budapešť 22. marca (TASR) - Maďarský Národný ústav farmácie a bezpečnosti potravín (OGYÉI) v pondelok ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 22.03.2021 categoryDenné správy

Budapešť 22. marca (TASR) - Maďarský Národný ústav farmácie a bezpečnosti potravín (OGYÉI) v pondelok udelil povolenie už druhej čínskej vakcíne proti novému druhu koronavírusu pre použitie v núdzovom stave. Informovali o tom viaceré maďarské médiá s odvolaním sa na správu agentúry Reuters, pričom túto informáciu čínskeho výrobcu spoločnosti CanSino Bilologics ešte maďarské orgány nepotvrdili.Očkovaciu látku Convidecia, z ktorej sa podáva iba jedna dávka, povolili okrem Číny už aj v Pakistane a v Mexiku. V Maďarsku by po vakcíne od spoločnosti Sinopharm bola Convidecia už druhou povolenou čínskou očkovacou látkou.Podľa výrobcu maďarský úrad povolenie vydal na základe čiastkových výsledkov tretej fázy testovania tejto vakcíny.Očkovanie v Maďarsku priebežne pokračuje piatimi druhmi vakcín, z nich jedna je ruská a jedna čínska. Počet zaočkovaných dosiahol 1.589.601, z ktorých 479.389 dostalo už aj druhú dávku vakcíny. Doterajšou bilanciou koronavírusovej pandémie v Maďarsku je 580.642 nakazených a 18.451 úmrtí.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...