lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Rakúsko chce robiť plošné testy v domovoch dôchodcov Viedeň 16. apríla (TASR) - Rakúsko plánuje na koronavírus otestovať všetkých obyvateľov a zamestnancov domovov ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 16.04.2020 categoryDenné správy

Viedeň 16. apríla (TASR) - Rakúsko plánuje na koronavírus otestovať všetkých obyvateľov a zamestnancov domovov dôchodcov a ústavov sociálnej starostlivosti. Oznámil to vo štvrtok rakúsky minister zdravotníctva Rudolf Anschober, píše agentúra APA."Ide o celkovo 130.000 ľudí," povedal minister na tlačovej konferencii vo Viedni. Testovanie má podľa neho prebehnúť vo všetkých viac než 900 zariadeniach pre seniorov v krajine.V Rakúsku doteraz na koronavírus otestovali 162.816 osôb.Podľa Anschobera sú domovy dôchodcov a sociálnych služieb z pohľadu šírenia koronavírusu najrizikovejšie, ako to dokazujú vedecké štúdie a príklady z iných európskych krajín. Je v nich aj zvýšená miera smrtnosti na ochorenie COVID-19."Preto sa chceme skutočne zamerať na toto ťažisko a plošne otestovať všetkých 918 domovov pre dôchodcov a ústavov sociálnych starostlivosti," vyhlásil.Ďalšia skupina, ktorá má byť v budúcnosti takisto testovaná vo zvýšenej miere, budú pracovníci vo sfére obchodu. Rakúsko celkovo plánuje zmeniť stratégiu testovania s dôrazom na určité skupiny ľudí, a súčasne zaviesť rýchlejšie testy.Denný nárast prípadov nákazy v Rakúsku sa medzičasom výrazne znížil. Ministerstvo zdravotníctva do štvrtku 08.00 h hlásilo 14.370 potvrdených prípadov nákazy a 410 úmrtí. Z choroby COVID-19 sa vyliečio už viac ako 8000 osôb.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...