lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Rakúsko: Ďalšie dva prípady podozrenia na nákazu novým vírusom sa nepotvrdili Viedeň 28. januára (TASR) - Oba ďalšie prípady podozrenia na nakazenie novým typom vírusu, ktoré ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 28.01.2020 categoryDenné správy

Viedeň 28. januára (TASR) - Oba ďalšie prípady podozrenia na nakazenie novým typom vírusu, ktoré hlásili z Viedne, sa ukázali ako "negatívne". Uviedla to v utorok tlačová agentúra APA.Podľa vyjadrenia Viedenského združenia liečebných ústavov (KAV), na ktoré sa agentúra odvoláva, lekári nepotvrdili nákazu ani v jednom z týchto prípadov. V rakúskej metropole v súčasnosti neevidujú žiadnu ďalšiu osobu, ktorá by mohla byť novým vírusom infikovaná.Bližšie neidentifikovaní pacienti - žena a muž - prišli nezávisle od seba do nemocnice s príznakmi ochorenia podobného chrípke po tom, ako pricestovali z Číny, odkiaľ sa v poslednom čase šíri koronavírus označovaný ako 2019-nCoV.Oboch presunuli na oddelenie viedenskej Nemocnice cisára Františka Jozefa, ktoré sa špecializuje na diagnostikovanie a liečbu podobných vírusových ochorení. Lekári nakoniec oznámili, že podozrenie na nakazenie 2019-nCoV sa nepotvrdilo.Ešte v nedeľu denník Kurier informoval o vyvrátení podozrenia na prvý prípad nakazenia týmto vírusom v Rakúsku. Pacientkou bola čínska letuška, hospitalizovaná s príznakmi chrípkového ochorenia takisto vo viedenskej Nemocnici cisára Františka Jozefa. Hospitalizovaná pacientka strávila niekoľko dní v oblasti stredočínskeho mesta Wu-chan, ktoré je epicentrom epidémie nového koronavírusu.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: