lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Prvý prípad nákazy novým koronavírusom hlásia aj Komory Moroni 30. apríla (TASR) - Komorské ostrovy vo štvrtok potvrdili prvý prípad nákazy novým koronavírusom. ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 30.04.2020 categoryDenné správy

Moroni 30. apríla (TASR) - Komorské ostrovy vo štvrtok potvrdili prvý prípad nákazy novým koronavírusom. Informovala o tom agentúra AFP.Spolu s malým kráľovstvom Lesotho patrilo toto súostrovie v Indickom oceáne k posledným dvom africkým krajinám, kde až doteraz nebolo potvrdené ochorenie COVID-19, spôsobované koronavírusom SARS-CoV-2.Prezident Azali Assoumani oznámil, že infekciu potvrdili u paťdesiatnika, ktorý bol v kontakte s osobou s francúzsko-komorským občianstvom, ktorá sa nedávno vrátila z Francúzska."Zdravotný stav pacienta sa postupne zlepšuje," dodal Azali.Prioritou bude teraz podľa jeho slov ochrana zdravotníckeho systému pred preťažením, čo by prinútilo vládu prijať "ešte drastickejšie opatrenia" na ochranu obyvateľstva.Minulý týždeň v krajine nadobudol účinnosť nočný zákaz vychádzania v snahe obmedziť prípadné rozšírenie koronavírusu medzi 832.000 obyvateľov krajiny.Zdravotníčka, ktorá si neželala byť menovaná, v rozhovore pre AFP povedala, že skutočný počet nakazených je v krajine oveľa vyšší.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...