lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Premiér Draghi: Taliansko v piatok obnoví očkovanie vakcínou od AstraZenecy Rím 18. marca (TASR) - Taliansko v piatok obnoví očkovanie vakcínou proti ochoreniu COVID-19 od ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 18.03.2021 categoryDenné správy

Rím 18. marca (TASR) - Taliansko v piatok obnoví očkovanie vakcínou proti ochoreniu COVID-19 od spoločnosti AstraZeneca po tom, čo Európska agentúra pre lieky (EMA) vyhlásila, že táto vakcína je bezpečná. Vo štvrtok to oznámil taliansky premiér Mario Draghi.Taliansko v pondelok, teda pred štyrmi dňami, dočasne prestalo podávať vakcínu od AstraZenecy a dôvodom boli obavy z jej vedľajších účinkov, najmä z tvorby krvných zrazenín, pripomenula tlačová agentúra AFP."Podávanie očkovacej látky od AstraZenecy sa obnoví zajtra. Prioritou vlády zostáva zaočkovať čo najviac ľudí za čo najkratší čas," uviedol v oznámení premiér.Očkovanie vakcínou od tejto britsko-švédskej spoločnosti pozastavili pred niekoľkými dňami pre rovnaké obavy viaceré krajiny v Európe.Teraz vládnu tiež obavy, že nejasnosti okolo vakcíny od AstraZenecy môžu v Taliansku zvýšiť odpor voči očkovaniu, pretože v krajine sú rozšírené protivakcinačné nálady.Inštitút EMG urobil pre taliansku tlačovú agentúru Adnkronos prieskum, ktorého výsledky boli zverejnené v stredu. Respondenti dostali otázku, či uvedená aféra poškodila ich dôveru vo vakcíny: 49 percent odpovedalo "áno" a 49 percent "nie".Talianske vládne zdroje pre AFP povedali, že pozastavenie očkovania vakcínou od AstraZenecy znamenalo tento týždeň približne o 200.000 zaočkovaných ľudí menej.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...