lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Praha: Z hotela preventívne previezli do nemocnice šesť cudzincov s horúčkou Praha 28. januára (TASR) - Pražskí záchranári previezli v utorok dopoludnia z hotela vo štvrti ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 28.01.2020 categoryDenné správy

Praha 28. januára (TASR) - Pražskí záchranári previezli v utorok dopoludnia z hotela vo štvrti Nusle do nemocnice skupinu cudzincov, ktorí mali horúčku a nedávno sa stretli s človekom z oblasti zasiahnutej koronavírusom. Ide len o preventívne opatrenie, nákaza šíriaca sa z Číny nie je u nich potvrdená. Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz.Podľa ich hovorkyne Jany Poštovej záchranári len postupujú podľa vopred pripraveného plánu, dohodnutého s hygienickou stanicou. Pri pacientoch, ktorí majú teplotu a ďalšie príznaky ochorenia a posledných 14 dní boli v kontakte s niekým z ohrozených krajín, používajú zdravotníci špeciálne odevy a sanitku. Ňou odvezú ľudí do pražskej Nemocnice na Bulovke.Záchranári konkrétne zasahovali u šiestich dospelých s teplotou a príznakmi podobnými chrípke s pozitívnou cestovateľskou anamnézou, dodala Poštová.Českí lekári preverujú niekoľko prípadov podozrenia na koronavírus, ktorým sa v Číne infikovalo vyše 4500 ľudí a zomrelo ich 106, pripomenuli Novinky.cz.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: