lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Popradská nemocnica má 48 pacientov s ochorením COVID-19, lôžka s UPV sú plné Poprad 18. marca (TASR) - Počet pacientov, ktorí ležia na covidových lôžkach v popradskej nemocnici, ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 18.03.2021 categoryDenné správy

Poprad 18. marca (TASR) - Počet pacientov, ktorí ležia na covidových lôžkach v popradskej nemocnici, dlhodobo predstavuje vysokú úroveň. Uviedla to pre TASR hovorkyňa nemocnice Sylvia Galajda s tým, že na oddelení so špeciálnym režimom je 38 hospitalizovaných pacientov, pričom počet vyčlenených lôžok je 46. Na COVID oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM) je na umelej pľúcnej ventilácii (UPV) desať pacientov, celkový počet lôžok je tiež desať.„Situácia v Nemocnici Poprad dlhodobo kopíruje epidemiologickú situáciu v popradskom regióne a na území Slovenska. V porovnaní s mesiacom február pozorujeme výrazné zhoršenie,“ ozrejmila hovorkyňa.Podľa jej slov k 17. marcu vo vakcinačnom centre Nemocnice Poprad zaočkovali 13.474 obyvateľov prvou dávkou vakcíny od Pfizer/BioNTech a 6013 už má za sebou aj druhé očkovanie. Vakcínou od spoločnosti AstraZeneca zaočkovali celkovo 600 občanov.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...