lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


PREZIDENT: Ak sa vláda nedohodne s lekármi, môže prijať aj drastické riešenie Rybník 22. novembra (TASR) – Lekári by mali byť schopní pochopiť realitu a pristúpiť na rozumné ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Rybník 22. novembra (TASR) – Lekári by mali byť schopní pochopiť realitu a pristúpiť na rozumné kompromisy. Vyhlásil to dnes prezident Ivan Gašparovič počas svojej pracovnej cesty v obci Rybník v Levickom okrese. V súvislosti s výpoveďami zdravotníkov prezident zdôraznil, že by lekárski odborári mali zvážiť situáciu, do ktorej dostávajú zdravotníctvo a pacientov. „Každý by im rád pridal, ale musia pochopiť realitu a byť schopní pristúpiť na rozumné kompromisy. Budeme rokovať. Už sme sa dohodli s ministrom, že ak on neuspeje, tak všetci predstavitelia zdravotníckych služieb, teda nielen odborári, prídu a budeme hovoriť o tom, ako ďalej. Som presvedčený, že nájdeme riešenie. Pretože už to považujem za nie zodpovedné, postaviť sa ako profesionálny lekár k občanovi s tým, že ho nebudem liečiť. To proste nejde. Tu je potrebný kompromis. Vláda kompromis ponúkla, odborári ho neprijali. Som presvedčený, že nie všetci lekári majú takého zmýšľanie,“ zdôraznil prezident. Zároveň dodal, že aj v prípade, ak lekári nebudú ochotní dohodnúť sa, bude nutné situáciu zvládnuť. „Vláda to bude musieť riešiť iným spôsobom a ten bude drastický,“ pohrozil prezident. Riešenie, ktoré by mohla vláda v krízovej situácii použiť, však prezradiť nechcel. „Stretávame sa v stredu a verím, že sa dohodneme,“ vyhlásil Gašparovič.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...