lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


PREŠOV: FNsP používa zdravotnícke pomôcky s bezpečnostnými prvkami už 10 rokov Prešov 24. októbra (TASR) – Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Prešov 24. októbra (TASR) – Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove používa moderné zdravotnícke pomôcky s bezpečnostnými prvkami už desať rokov. Podľa riaditeľa nemocnice Radoslava Čuhu zavedenie tejto praxe pomohlo eliminovať riziká poranenia zamestnancov na minimum."Nie je nič dôležitejšie ako bezpečnosť na pracovisku. Sme preto veľmi radi, že sa zavedené pravidlá ujali a naši zdravotníci sú vďaka týmto pomôckam vystavovaní menším rizikám a sú, samozrejme, šetrnejšie aj k pacientom," tvrdí Čuha.Podľa neho sa v maximálnej miere eliminuje aj riziko chyby, že by mohol byť takýto zdravotnícky materiál použitý viackrát, prípadne prenesený z pacienta na pacienta."Štatistiky hovoria o tom, že ročne použijeme 97.000 bezpečnostných intravenóznych kanýl a viac ako 215.000 infúznych súprav," spresnil Čuha.Sestra Silvia Odelgová z oddelenia urológie konštatovala, že spôsob periférnej kanylácie je veľmi praktický a efektívny pre pacienta, nakoľko nemusí byť pichaný niekoľkokrát jednorazovou ihlou. Rovnako znižuje riziko infekcie pre personál.Výhodou pri manipulácii s bezpečnostnými kanylami a infúznymi setmi je napríklad to, že sa po použití ihly ich hrot automaticky uzavrie a riziko poranení je tým eliminované takmer na nulu."Tieto kanyly sú veľmi bezpečné, mne ako sestre sa nestáva to, že by som sa mohla poraniť. Ak by bol pacient infikovaný a ja by som vedela, že je riziko sa poraniť, respektíve sa infikovať, ak zavádzam takúto kanylu, tak sa cítim bezpečne," dodala zdravotná sestra.Pri manipulácii s intravenóznymi kanylami podstupujú zdravotníci riziko bodného poranenia a prípadného infikovania hepatitídou B a C, vírusom HIV, TBC či inými infekčnými ochoreniami.Jeden z dodávateľov zdravotníckych pomôcok spoločnosť B. Braun dnes udelila FNsP v Prešove certifikát "Bezpečná nemocnica".

Štítky :

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.