lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


PIEŠŤANY: Prvý Salón Vozickar.info predstaví novinky pre telesne postihnutých Piešťany 30. októbra (TASR) - Kombináciu výstavy, konzultácií a mikrovzdelávania pre ťažko telesne postihnutých na Slovensku ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.10.2017 categoryDenné správy

Piešťany 30. októbra (TASR) - Kombináciu výstavy, konzultácií a mikrovzdelávania pre ťažko telesne postihnutých na Slovensku prinesie v utorok 31. októbra Salón Vozickar.info. Prvé podujatie svojho druhu na Slovensku bude v Piešťanoch, predstaví aj viaceré novinky. Produkty na salóne bude prezentovať jedenásť vystavovateľov a ďalší deviati špecialisti budú poskytovať konzultácie na rôzne témy. Návštevníci sa môžu tešiť tiež na slovenské premiéry v oblasti pomôcok pre telesne postihnutých. Je ňou okrem iných aj karavan, bezbariérové obytné auto. „V danom prevedení ide o svetový unikát, v spolupráci s viacerými odborníkmi koncepčne navrhol Leoš Fučík. Predstavíme aj nové modely invalidných vozíkov od viacerých výrobcov, sedací systém pre najmenšie deti, chodúle a iné pomôcky,“ informoval Ján Szabó z organizátorského portálu Vozickar.sk. Usporiadatelia pripravili pre návštevníkov krátke prednášky s možnosťou osobných konzultácií na témy ako muskulárna dystrofia, ornitoterapia či architektonické bariéry a spôsob ich odstraňovania. "Na Salóne Vozickar.info predstavíme takisto modernú diagnostickú metódu - systém tlakovej mapy, čo je vlastne meranie zaťaženia sedacích partií vozíčkarov na antidekubitnej sedačke. Záujemcovia si to budú môcť vyskúšať priamo na mieste," dodal Szabó. Informoval, že zámerom je organizovanie Salónov Vozickar.info periodicky každoročne v jarnom a jesennom termíne.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...