lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


P. BYSTRICA: Nová verejná lekáreň má spomaliť zadlžovanie nemocnice Považská Bystrica 30. augusta (TASR) – Až o 20.000 eur mesačne by mala zvýšiť príjmy považskobystrickej ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Považská Bystrica 30. augusta (TASR) – Až o 20.000 eur mesačne by mala zvýšiť príjmy považskobystrickej nemocnice nová verejná lekáreň, ktorú dnes otvorili v priestoroch nemocnice. Náklady na jej sprevádzkovanie sa vyšplhali na 50.000 eur, ich návratnosť predpokladá vedenie nemocnice do roka. "Prevádzka vlastnej lekárne umožní nemocnici zvýšiť mimopoistné príjmy. Predpokladané výnosy z verejnej lekárne sú plánované vo výške 20.000 eur mesačne," povedal riaditeľ Nemocnice s poliklinikou v Považskej Bystrici Peter Rendek s tým, že lekáreň zároveň umožnila vznik štyroch nových pracovných miest, ktoré obsadia výlučne odborníci - farmaceuti.Nová lekáreň disponuje moderným, plne funkčným vlastným laboratóriom a dostatkom špičkových farmaceutov, ktorí sú schopní pripravovať liečivá priamo na mieste. "Príprava liečivých prípravkov je významnou súčasťou lekárnickej starostlivosti na najvyššej úrovni. Je dôležitá pre zaistenie liečivých prípravkov, ktoré nie sú na trhu priamo dostupné a rozširuje škálu registrovaných liekov o rôzne špeciality," vysvetlil špecifické prínosy lekárne riaditeľ.Dlh nemocnice, ktorý nové vedenie NsP Považská Bystrica prevzalo pred piatimi mesiacmi predstavoval k 28. februáru 2011 sumu 11.729.000 eur. Nemocnica sa zadlžovala mesačne 220.000 eurami."K dnešnému dňu bolo zastavené nielen tempo rastu ďalšieho zadlžovania nemocnice, ale prvými racionalizačnými krokmi sa podarilo výrazne znížiť mesačné zadlžovanie až do 100.000 eur mesačne," uviedol Rendek.Progres sa podľa neho podarilo dosiahnuť realizáciou reštrukturalizačných a personálnych zmien - racionalizáciou správnych, obslužných a pomocných činností, vypovedaním nevýhodných zmlúv a nahradením dodávateľov s výhodnejšími podmienkami. Vedenie schválilo novú organizačnú štruktúru."K týmto krokom sme pristúpili na základe dôkladnej analýzy prvých interných auditov. Zároveň sa vedenie nemocnice rozhodlo okrem realizácie vlastných interných auditov požiadať o kontrolu zmluvných vzťahov aj Útvar hlavného kontrolóra Trenčianskeho samosprávneho kraja, pod ktorý nemocnica spadá. O výsledkoch kontrol a ďalších opatrení bude vedenie nemocnice verejnosť informovať, rovnako ako o ďalších chystaných stabilizačných opatreniach," dodal Rendek.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...