lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Osobnosti podpísali list kritizujúci Čínu za jej postoj k pandémii COVID-19 Hongkong 14. apríla (TASR) - Viac než sto politikov, univerzitných pedagógov a aktivistov z Európy, ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 14.04.2020 categoryDenné správy

Hongkong 14. apríla (TASR) - Viac než sto politikov, univerzitných pedagógov a aktivistov z Európy, Austrálie a Spojených štátov podpísalo otvorený list, ktorý kritizuje komunistickú stranu v Číne za jej prístup k boju proti novému koronavírusu. Informovala o tom v utorok agentúra DPA.Signatári listu, ktorý bol zverejnený v internetových novinách Hong Kong Free Press, kritizovali kultúru strachu, ktorá podnietila zamlčiavanie dôležitých informácií v celosvetovom boji proti pandémii koronavírusu SARS-CoV-2.Podpísané osobnosti, medzi ktorými sú aj právnici, analytici či univerzitní profesori, tvrdia, že "korene pandémie spočívajú v zatajovaní (informácií) predstaviteľmi komunistickej strany v meste Wu-chan v provincii Chu-pej". Pod ich vplyvom Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) spočiatku závažnosť vírusu zľahčovala, konštatujú autori listu.Umlčiavanie lekárov, novinárov a ďalších, ktorí o pandémii informovali nezávisle od nariadení vládnucej strany, podľa nich priamo prispelo k šíreniu koronavírusu."Pandémia nás všetkých núti čeliť nepríjemnej pravde: politizácia všetkých aspektov života vrátane zdravia ľudí a pretrvávajúca autokratická vláda jednej strany v Čínskej ľudovej republike ohrozila všetkých," píše sa v liste.Signatári vyzdvihujú osobnosti, ktoré reakciu čínskej vládnucej strany na pandémiu kritizovali. Ocenili napríklad prístup tamojších novinárov, z ktorých od vypuknutia pandémie už mnohí skončili v domácom väzení alebo sú nezvestní. Viac ako sto provládnych čínskych akademikov v liste zverejnenom 2. apríla a adresovanom "mnohým kritickým hlasom politizujúcim pandémiu COVID-19" tvrdilo, že presný zdroj nákazy nie je podstatný. Sústreďovanie sa na zistenie príčiny, ako sa vírus začal šíriť, podľa nich viedlo k poukazovaniu prstom na vinníka a k politizácii.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: