lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


OS SR: Najväčšou otázkou v prípade poľnej nemocnice zostáva potrebný personál Bratislava 5. januára (TASR) - Najväčšou otázkou v prípade využitia poľnej nemocnice Ozbrojených síl (OS) ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 05.01.2021 categoryDenné správy

Bratislava 5. januára (TASR) - Najväčšou otázkou v prípade využitia poľnej nemocnice Ozbrojených síl (OS) SR zostáva potrebný personál, keďže vojenskí lekári už teraz pomáhajú v nemocniciach. OS SR to uviedli na sociálnej sieti."Z pohľadu OS SR sa javí racionálnejšie riešenie rozširovanie nemocníc pre pacientov s ochorením COVID-19 reprofilizáciou lôžok, využívanie vhodných objektov v blízkosti nemocníc na vytváranie nových lôžok a posilnenie vyťažených nemocníc zdravotníckym personálom," skonštatovali. Vycvičili tiež krízových sanitárov, ktorí už pomáhajú zdravotnému personálu v preťažených nemocniciach.Ozbrojené sily vysvetľujú, že poľná nemocnica, ktorou disponujú, je poľnou nemocnicou chirurgického typu špecializovanou prioritne na poskytnutie pomoci pri bojových zraneniach. "Je určená na poskytovanie prvej lekárskej, odbornej lekárskej a špecializovanej lekárskej pomoci stredne ťažko až ťažko raneným vojakom a zabezpečuje ich odsun. V poľnej nemocnici sa poskytuje najvyššia úroveň zdravotníckej starostlivosti v poli, v neštandardných podmienkach," priblížili. Vzhľadom na jej zameranie aktuálne disponuje štyrmi kusmi pľúcnych ventilátorov.Časť poľnej nemocnice sa už teraz využíva v priestoroch Ústrednej vojenskej nemocnice Ružomberok. Zdravotný personál OS SR je v súčasnosti nasadený v miestach výkonu štátnej služby, ale rovnako aj v civilných nemocniciach po Slovensku.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...