lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


O očkovanie proti COVID-19 majú záujem aj lekári a záchranári ZSKE Košice 8. januára (TASR) – Proti ochoreniu COVID-19 sa od štvrtka (7. 1.) začali očkovať ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 08.01.2021 categoryDenné správy

Košice 8. januára (TASR) – Proti ochoreniu COVID-19 sa od štvrtka (7. 1.) začali očkovať aj zamestnanci Záchrannej služby Košice (ZSKE). Za prvé dva dni sa ich v réžii samotnej záchranky zaočkovalo 194, pričom zatiaľ šlo najmä o zdravotníkov z regiónov Košice, Košice-okolie a Prešov. Po otvorení ďalších očkovacích centier sa k nim pridajú aj pracovníci ZSKE z regiónov Martin a Poprad, informoval v piatok hovorca záchrannej služby Viktor Wurm."Očkovanie je v súčasnosti jedinou účinnou zbraňou proti vírusovému ochoreniu, ktoré paralyzovalo celú planétu. Môžeme byť len radi, že v tejto situácii žijeme v dobe vedeckého pokroku a celosvetovej snahy, ktoré umožnili rýchly vývoj, výrobu a distribúciu vakcín. Podľa záujmu našich zamestnancov očakávame, že sa ich v prvej fáze zaočkuje 50 až 60 percent. Postupne potom pribudnú ďalší z radov tých, ktorí sa aktuálne očkovať nemôžu," uviedol riaditeľ ZSKE Bystrík Mucha s tým, že očkovanie je dobrovoľné. Ako dodal, u zaočkovaných zamestnancov zatiaľ neboli hlásené žiadne vážnejšie vedľajšie účinky. Najčastejším sprievodným javom je bolesť v oblasti vpichu, ktorá je typická aj pri iných očkovaniach.Rýchle očkovanie záchranárov ZSKE sa darí vďaka úzkej spolupráci záchranky s Nemocnicou sv. Michala v Košiciach. Záchranná služba na oplátku poskytla nemocnici lekára a zdravotníckeho záchranára, ktorí sú pri očkovaní k dispozícii v prípade potreby riešenia akútnych komplikácií.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...