lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Nové Zámky: Nemocnica prechádza po 37 rokoch rozsiahlou rekonštrukciou Nové Zámky 18. októbra (TASR) – Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) Nové Zámky prechádza rozsiahlou ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 18.10.2019 categoryDenné správy

Nové Zámky 18. októbra (TASR) – Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) Nové Zámky prechádza rozsiahlou rekonštrukciou. Jej cieľom je nielen vizuálna úprava nemocnice, ale aj modernizácia technických vlastností interiéru budovy a komplexná obnova prístrojového vybavenia akútnej zdravotnej starostlivosti. Z fondov Európskej únie boli na tento účel vyčlenené prostriedky vo výške takmer 15,2 milióna eur. Z tejto sumy zhruba 6,6 milióna eur tvorí stavebná časť, zvyšok je určený na prístrojové vybavenie.Novozámocká nemocnica sa dočkala výraznejšej rekonštrukcie po 37 rokoch. Projekt s názvom Moderná Fakultná nemocnica Nové Zámky pre moderný región juhozápadného Slovenska zahŕňa rekonštrukciu výťahov, elektroinštalácií, podláh, stropov a vodoinštalácií v nemocnici. „V nasledujúcich dvoch rokoch čaká nemocnicu s poliklinikou náročná úloha skĺbiť zabezpečenie adekvátnej starostlivosti o pacientov a zároveň zrealizovať technicky náročnú rekonštrukciu monobloku a všetkých oddelení nemocnice. Rozvody neboli menené ani generálne udržiavané už dlhšiu dobu, to sa odráža na ich technickom stave,“ uviedla ekonomická riaditeľka FNsP Nové Zámky Ľubica Bartošová.V prvej fáze stavebných prác budú vymenené zvislé rozvody kanalizácie, teplej a studenej vody. Práce budú rozdelené do ôsmich etáp, každá z nich znamená stavebné práce v dvoch až troch miestnostiach každého z 13 podlaží monobloku nemocnice. Obmedzenia zdravotníckej prevádzky sa v každej etape týkajú miestností, v ktorých pokračujú práce. Predpokladaný termín ukončenia prác na prvej fáze projektu je stanovený na júl 2020. Druhá fáza vertikálnych stavebných prác sa týka desiatich výťahov, z ktorých vždy dva budú súbežne rekonštruované. Táto fáza prác sa časovo prekrýva s prvou, ukončená by mala byť v septembri 2020.Tretia fáza zahŕňa horizontálne stavebné práce, počas ktorých bude vyprázdnené celé poschodie jedného z podlaží monobloku nemocnice. Obmedzenie zdravotníckej prevádzky si v tejto fáze projektu vyžaduje presťahovanie celého oddelenia, respektíve dvoch oddelení na už zrekonštruované poschodie. Táto etapa je časovo najnáročnejšia, začne sa v júli budúceho roka a potrvá do októbra 2021.

Štítky :

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.