lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Chyba: Hľadaný lekár sa v našej databáze už nenachádza..

Nemecko nezmierni opatrenia proti šíreniu koronavírusu skôr ako 20. apríla (2) Berlín 28. marca (TASR) - Šéf úradu nemeckej kancelárky Angely Merkelovej uviedol, že opatrenia na ...

authorTASR dateVloženie/úprava Sobota, 28.03.2020 categoryDenné správy

Berlín 28. marca (TASR) - Šéf úradu nemeckej kancelárky Angely Merkelovej uviedol, že opatrenia na obmedzenie šírenia nového druhu koronavírusu v krajine nebudú odvolané skôr ako 20. apríla. Informovala o tom v sobotu agentúra DPA."Nehovoríme o zmierňovaní skôr ako 20. apríla. Dovtedy zostávajú všetky opatrenia v platnosti," povedal Helge Braun v rozhovore pre noviny Tagesspiegel. Starší ľudia budú podľa neho musieť dodržiavať obmedzenia pohybu a medziľudského kontaktu dlhšie než mladí ľudia."Všetky modely majú spoločné jedno bez ohľadu na to, ako sa rozhodneme... to, že seniori a ľudia s nedostatočnou imunitou v našej spoločnosti musia byť účinne chránení proti infekcii, pokým nebude dostupná vakcína," dodal Braun.Kancelárka Merkelová vo štvrtok uviedla, že by bolo priskoro hovoriť o tom, kedy budú zrušené opatrenia zamerané na sociálny odstup.Braun podľa vlastných slov podporuje podobný prístup, akým voči pandémii bojuje Južná Kórea, zahŕňajúci aj využívanie digitálneho sledovania na upozornenie ľudí, že boli v kontakte s nakazenými osobami. Poukázal na to, že Nemecko už zaviedlo rovnaké obmedzenia týkajúce sa kontaktov, pričom má vysokú mieru testovania.Z domácej karantény sa Merkelová v sobotu prihovorila obyvateľom krajiny. Zdôraznila, že si vedomá toho, aké ťažké sú obmedzenia čase koronavírusovej krízy, ale poprosila ich o trpezlivosť."Nové nariadenia znížili citeľne počas niekoľkých dní verejný život pre každého na minimum. Keď dnes vidím, ako ste takmer všetci úplne zmenili svoje zvyklosti, ako sa veľká väčšina z vás skutočne zriekla nepotrebných kontaktov, chcem vám jednoducho povedať: ďakujem, z celého srdca ďakujem. V tejto fáze nemôžeme úplne zabrániť šíreniu nákazy, ale, aby bolo denne menej infikovaných, spomaliť šírenie nákazy - to môžeme a musíme v najbližšom období dokázať. Chápem, že niektorí sa už netrpezlivo pýtajú, ako dlho to má ešte trvať. Tak rýchlo ako nikdy pred tým a s takými veľkými financiami ako nikdy pred tým prijali politici opatrenia. Musím vás poprosiť, buďte trpezliví. Zatiaľ zostávajú opatrenia v platnosti. Každý z nás je časťou nášho boja proti vírusu. Každý, kto dodržiava pravidlá, môže byť teraz záchrancom života," povedala kancelárka.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...