lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Nemecko: Verzilov z Pussy Riot je pri vedomí a uzdravuje sa Moskva 25. septembra (TASR) - Člen ruskej skupiny Pussy Riot Piotr Verzilov je pri vedomí ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 25.09.2018 categoryDenné správy

Moskva 25. septembra (TASR) - Člen ruskej skupiny Pussy Riot Piotr Verzilov je pri vedomí a podľa vlastných slov sa uzdravuje. Verzilov to povedal po zhruba dvoch týždňoch, ktoré strávil na jednotke intenzívnej starostlivosti - najskôr v moskovskej a následne berlínskej nemocnici - kde ho hospitalizovali po tom, ako bol pravdepodobne otrávený. Informovala o tom v utorok agentúra AP. Verzilova priviezli do moskovskej nemocnice 11. septembra s podozrením na otravu doposiaľ neznámou látkou. Po tom, čo sa jeho zdravotný stav prudko zhoršil, ho 15. septembra previezli do berlínskej Charité. Aktivista v utorok na Twitteri napísal, že už tri dni je "relatívne" pri vedomí, no predchádzajúcich 12 dní strávil "v čiernej diere". Ďalej informoval, že svoje dni trávi "v priateľskej spoločnosti skvelých jedov". "Nejde však polónium-210 či novičok, ale niečo nové a prekvapujúce!" dodal vo svojom príspevku. Vedenie berlínskej nemocnice Charité minulý týždeň oznámilo, že Verzilov bol pravdepodobne otrávený. Lekári však zdôraznili, že nevedia ako k otrave došlo ani kto je za ňu zodpovedný. Verzilova, Veroniku Nikulšinovú a ďalšie dve členky ruského zoskupenia Pussy Riot - Oľgu Kuračjovovú a Oľgu Pachtusovovú, odsúdili v polovici júla na 15-dňové väzenie za narušenie finálového zápasu majstrovstiev sveta vo futbale v Moskve.Podľa súdu porušili pravidlá platné pre divákov na športových podujatiach a zneužili policajné uniformy, v ktorých vbehli na ihrisko počas finálového zápasu medzi Francúzskom a Chorvátskom. Samotní aktivisti uviedli, že takýmto spôsobom len chceli protestovať proti porušovaniu ľudských práv v Rusku. Trest si odsedeli.Podľa Nadeždy Tolokonnikovovej, bývalej manželky Verzilova a taktiež členky Pussy Riot, mohol byť aktivista otrávený pre svoje vyšetrovanie smrti troch ruských novinárov zavraždených v lete v Stredoafrickej republike (SAR).

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...