lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Nemecko: Prezident kritizoval poslancov, ktorí zneužili obchodovanie s rúškami Berlín 12. marca (TASR) - Nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier v piatok slovne odsúdil postup niektorých ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 12.03.2021 categoryDenné správy

Berlín 12. marca (TASR) - Nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier v piatok slovne odsúdil postup niektorých poslancov nemeckého parlamentu, ktorí zaobstarávanie ochranných rúšok proti koronavírusu SARS-CoV-2 využívali na osobné obohacovanie, informovala agentúra DPA.Steinmeier reagoval na správy, podľa ktorých dvaja konzervatívni zákonodarcovia zarobili státisíce eur z obchodných aktivít v súvislosti so zaobstarávaním rúšok počas pandémie koronavírusu SARS-CoV-2. Ide o poslancov nemeckej Kresťanskodemokratickej únie (CDU) a bavorskej Kresťansko-sociálnej únie (CSU), píše DPA.Obaja poslanci v súvislosti s týmto škandálom zo svojich strán odišli.Prezident Steinmeier vo vystúpení na podujatí organizovanom denníkom Frankfurter Allgemeine Zeitung uviedol, že išlo o viac než len individuálne zlyhanie, a konanie zákonodarcov označil za "jed pre demokraciu"."Nejde len o dôveru v integritu jednotlivcov - je to o dôvere v integritu štátu a jeho inštitúcií," povedal."Každý, kto úmyselne zneužíva svoj mandát na osobné obohatenie, poškodzuje nielen ostatných, ktorí svoju prácu vykonávajú čestne, ale poškodzuje aj demokraciu," uviedol. "Ktokoľvek sa chová takto, nemá v Bundestagu čo pohľadávať."

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...