lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Nemecko: Ľudí vyliečených z covidu zadržiava Čína týždne v nemocniciach Peking 11. februára (TASR) - Nemecko odporúča cestovanie do Číny iba v nevyhnutných prípadoch. Ako ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 11.02.2021 categoryDenné správy

Peking 11. februára (TASR) - Nemecko odporúča cestovanie do Číny iba v nevyhnutných prípadoch. Ako dôvod uviedlo kruté čínske opatrenia v boji proti koronavírusu. Úrady tam napríklad ľudí, ktorí ochorenie COVID-19 prekonali, zadržiavajú v nemocničnej karanténe ešte celé týždne. Informovala o tom tlačová agentúra DPA."Ľudí vyliečených z covidu napriek negatívnemu PCR testu aj testu na protilátky IgM a zelenému QR kódu hneď pri vstupe na územie krajiny prevezú do najbližšej nemocničnej karantény - držia ich tam niekoľko týždňov a podrobujú rozsiahlym prehliadkam," uviedlo vo štvrtok na webovej stránke nemecké ministerstvo zahraničných vecí.Toto môže postihnúť aj ľudí, "ktorí majú stále v krvi protilátky po nezistenej nákaze koronavírusom".Tieto opatrenia sa podľa ministerstva vzťahujú aj na cestujúcich prichádzajúcich tým istým letom ako osoba, ktorú otestujú pozitívne na covid."Medicínske opatrenia čínskej strany sú invazívne a okrem každodenných odberov krvi sú medzi nimi často aj vyšetrenia počítačovou tomografiou," upozornilo nemecké ministerstvo na webe."Neodporúčame" cesty do Číny, "ktoré nie sú nevyhnutné", zdôraznilo.V diplomatických kruhoch sa rozpráva o prípade, keď sa cestujúci s protilátkami proti covidu, ktoré ukazujú, že človek sa z nákazlivého ochorenia vyliečil, údajne dostal do problémov - bol to však výsledok zaočkovania, píše DPA.Nemecké noviny Süddeutsche Zeitung napísali o prípade, keď nemeckého občana, ktorý prišiel do Číny v januári a ešte predtým sa vyliečil z covidu, zadržiavali v nemocnici od polovice januára, pretože mal pozitívny test na protilátky IgG.Čína do veľkej miery zatvorila hranice pre cudzincov už v marci, ale Nemci s platným povolením na pobyt môžu vstúpiť na územie krajiny kvôli práci alebo stretnutiu s rodinou.Krátko pred odchodom do Číny je človek povinný absolvovať rôzne testy. Po príchode je nariadená dvoj- až štvortýždňová karanténa v hoteli alebo v centrálnom ubytovacom zariadení.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: