lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Nebezpečné črevné ochorenie bakteriálneho pôvodu si už vyžiadalo 50 životov Ženeva/Berlín/Varšava 1. júla (TASR) - Na 50 sa dnes zvýšil počet obetí ochorenia, ktoré vyvoláva ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Ženeva/Berlín/Varšava 1. júla (TASR) - Na 50 sa dnes zvýšil počet obetí ochorenia, ktoré vyvoláva nebezpečný sérotyp baktérie E. coli.V najviac postihnutom Nemecku si črevné ochorenie bakteriálneho pôvodu vyžiadalo dnes život ďalšej pacientky. U stoviek pacientov ho sprevádza tzv. hemolyticko-uremický syndróm (HUS), ktorý sa prejavuje zlyhávaním obličiek a vážnymi neurologickými problémami.Na území Nemecka zaznamenali od začiatku mája 3999 potvrdených prípadov nákazy, vrátane 845 prípadov HUS, vyplýva z aktualizovaných údajov Inštitútu Roberta Kocha v Berlíne.Počet obetí epidémie v Nemecku sa dnes zvýšil na 48. Jedna osoba podľahla infekcii vo Švédsku a jedna v USA, pričom obe predtým navštívili Nemecko. Celkove sa ochorenie objavilo už v 16 krajinách Európy a Severnej Ameriky. Informovala o tom Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) so sídlom v Ženeve.Doterajšie poznatky naznačujú, že by za nákazou mohli byť semienka senovky gréckej, ktoré z Egypta vyviezli do viacerých európskych štátov, oficiálne egyptské miesta to však popreli. Európska komisia však pred týmito semienkami varovala členské krajiny Únie.

Štítky :

Radíme: Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko demencie či depresie

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko rozvoja ...