lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


NRSR: Most chce prikázať deťom do 15 rokov nosiť pri lyžovaní prilbu Bratislava 25. februára (TASR) - Deti mladšie ako 15 rokov by mali počas lyžovania povinne ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 25. februára (TASR) - Deti mladšie ako 15 rokov by mali počas lyžovania povinne používať prilbu. Povinnosť chcú zaviesť poslanci Mosta-Híd novelizáciou zákona o Horskej záchrannej službe. Za jej porušenie by mala hroziť pokuta do 50 eur.Gábor Gál, Andrej Hrnčiar a František Šebej chcú právnou normou zvýšiť bezpečnosť osôb pri lyžovaní na lyžiarskej trati a tým aj ochranu ich zdravia a života. Novelu predložili na blížiacu sa marcovú parlamentnú schôdzu.Poslanci poukazujú, že obľuba lyžovania a snowbordingu sa stále zväčšuje a rastie aj počet návštevníkov lyžiarskych tratí, medzi ktorými sú aj malé deti. Pri lyžovaní často podľa nich dochádza k vážnym zdravotným úrazom a najmä poraneniam hlavy."V záujme zvýšenia bezpečnosti osôb a predovšetkým detí, ochrany ich života a zdravia, je nevyhnutné korigovať správanie sa osôb pri lyžovaní na lyžiarskej trati a platný zákon doplniť o potrebné povinnosti a sankcie za ich porušenie," odôvodňujú svoj návrh bugárovci.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: