lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


NITRA: Fakultnej nemocnici exekúcie nehrozia, pomohli jej aj eurofondy Nitra 22. apríla (TASR) – Fakultná nemocnica v Nitre v súčasnosti nemusí riešiť žiadne vážne ekonomické problémy. ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Nitra 22. apríla (TASR) – Fakultná nemocnica v Nitre v súčasnosti nemusí riešiť žiadne vážne ekonomické problémy. Podľa slov jej riaditeľa Kamila Kolejáka nehrozia nemocnici žiadne exekúcie a darí sa jej platiť aj všetky úhrady v časovom limite jedného mesiaca. "Čo sa týka dlhovej služby, existuje jediný dlh, koordinovaný ministerstvom zdravotníctva. Bola to koordinovaná pôžička vo výške 140 miliónov slovenských korún (4.647.148,64 eur). Dva roky teraz splácame úroky a od konca tohto roka začneme splácať istinu vo výške 365.133 eur ročne," hovorí Koleják.Ekonomiku nemocnice vylepšilo aj úspešné čerpanie eurofondov, z ktorých sa jej podarilo získať viac ako 20 miliónov eur. Z nich sa stavia nový centrálny liečebný pavilón, v ktorom bude umiestnená kardiologická klinika, interná klinika, neurologická klinika a ústavy patológie, mikrobiológie a laboratórnej medicíny. "Manažment pacientov a do určitej miery aj kvalita zdravotnej starostlivosti je u nás limitovaná tým, že sme nemocnicou pavilónového typu. Logistika a samotné poskytovanie služieb je tak oveľa zložitejšie. Vďaka investícii do výstavby nového centrálneho pavilónu a nákupu prístrojového vybavenia budeme môcť zdravotnú starostlivosť ďalej skvalitňovať," skonštatoval Koleják. Nový lineárny urýchľovač, ktorý nemocnica kúpila z fondov Európskej únie, už začal fungovať, centrálny liečebný pavilón má byť do prevádzky spustený v prvom štvrťroku 2012.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: